От х:

Днес в x:

Дале Али получи четири години решетки за опит за убийство,припада в съда

    За втори път Апелативният съд в Пловдив постанови ефективна присъда за Александър Маринов Христов –Дале Али за опита му за убийство на Емил Йосифов Христов-Малкия Роко.Вчера магистратите от Пловдив излязоха с решението, с което присъдиха четири години затвор и 40 000лв. обезщетение.По време на заседанието Дале Али припадна.Бе извикана линейка и медицински екип, който му постави инжекция. Заседанието бе прекратено,докато подсъдимия се съвземе.Апелативният съд прекрати производството срещу покойния вече син на Дале Али-Тончо.

    Синът на Александър Маринов Христов-Дале Али Тончо Александров сложи край на живота си в навечерието на подновеното дело за опит за убийство,което трябваше да се гледа в Апелативния съд.Заседанието трябваше да се състои на 8 март след като двете страни обжалваха първоначалното решение на апелативните магистрати пред Върховния съд.По искане на Александър Маринов Христов-Дале Али заседанието бе отложено за вчера.  

    Адвокатите на Малкия Роко ще внесат касационна жалба пред Върховния съд,с която ще искат по-високо наказание.Те не държат на обезщетението,а настояват за по-тежка ефективна присъда от десет години затвор,която се полага за опит за убийство.

    Ще припомним,че Окръжният съд в Кърджали обяви Александър Маринов Христов-Дале Али за хулиган,но отхвърли възможността той да е убиец.

    Окръжният съд в Кърджали пожали Александър Маринов Христов-Дале Али и синът му Тончо Александров Маринов,като им даде условни присъди за нападението срещу Емил Йосифов Христов-Малкия Роко.При първият процес срещу двамата те получиха по две години затвор за нанасяне на средна телесна повреда.Малкият Роко обжалва пред Върховния касационен съд искайки тежки присъди за опит за убийство.Вместо това Дале Али и синът му се отърваха с по две години и половина условно при пет годишен изпитателен срок.

    Делото  започна отначало след като Върховният касационен съд с решение 221 го  върна на първа инстанция. 

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини