От х:

Днес в x:

Михаил Миков: МВР категорично, не може да се справи с охраната на границата

МВР категорично, не може да се справи с охраната на границата,правителството прави всичкo възможно да демотивира служителите. Това каза в предаването „Тази сутрин” по БТВ председателят на БСП Михаил Миков.

„В момента около 50% от ръководствата и председателите на общинските ръководства са сменени. Голяма част от тях са народни представители, хора които имат своя политическа кариера в БСП. Партията тази година празнувайки 125 години с конгреса показва една воля за обновение. Става дума за усещане на партията и общинските организации за обновение”, заяви лидерът на БСП. Миков посочи, че ще изчака да мине конгреса на партията през май, за да бъде обявена кандидат президентската двойка, която тя ще излъчи за предстоящите избори. „В десницата има голямо разбутване в момента, включително и за президентските избори”, каза той.

Миков коментира и статистическите изследвания на НСИ, според които населението на България намалява с по-силни темпове от предвидените и заяви, че правителството е виновно за това. „Усилва се тенденцията на асоциалност към политиката, която е в следствие на години неолиберална политика”, каза той. По думите му, статистиките за намаляване на населението са много по-точни за това дали България е социалната държава.

„Не приказките на премиера и кризисния ПР, който се води. Усещането на хората е много по-важно и на него трябва да се въздейства чрез такъв тип послания. По думите му, премиерът води кризисен PR”, каза още Михаил Миков. Лидерът на БСП коментира и изказването на премиера Борисов, че народният представител от ДПС Делян Пеевски е напуснал страната. „Големият въпрос е накъде върви България. Пеевски концентрира върху себе си лошото. Има и други такива големи играчи, които са близки до властта”, каза Миков и посочи, като такъв председателят на КРИБ-Кирил Домусчиев. Според Миков той получава обществените поръчки, като тази за чистотата в София. „Смятам, че при спирането на обществените поръчки става въпрос за преразпределение и невъзможността да се плащат”, обясни още той. Лидерът на БСП каза, че с обществените поръчки се води страната към дългова спирала.

„Оградата с Турция е типичен пример, когато няма прозрачност в обществените поръчки се спират и някакви пари се харчат. Самият факт, че армията беше мобилизирана и беше изпратена на границата категорично показва, че МВР не си върши работата, в същото време правителството и премиера прави всичко възможно да се демотивират служителите”, каза още той. Според него гражданските патрули са в следствие на отсъствие на държава. „Когато няма държава в сила влизат правилата на джунглата”, подчерта още той. Във връзка с нападките към БСП, че партията използва остаряла реториката лидерът на партията заяви: „Когато труда е мачкан през последните 10-20 години, когато обществото е дезинтегрирано, когато социалната държава е ликвидира няма какво да се занимаваме с дълбоки чуждици като реформа и прочие”, каза той.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини