От х:

Днес в x:

Японци се лутат час из махалата в търсене на зоната за отдих Главатарци

Японски туристи са се лутали 45 минути в махалата на Кърджали , търсейки пътя за зоната за отдих Главатарци. Хотелиери изпратили кола да ги пресрещне и преведе през разбитите улици за да стигнат до крайната дестинация. Това съобщиха недоволни собственици на хотели пред министъра на туризма Николина Ангелкова на работна среща в Кърджали. В нея взеха участие нарподнта апредставителка Цвета Караянчева, областният управител Илия Илиев, заместниците му,както и представители на общини от областта и бизнесмени.

Стана ясно, че Караянчева е занимавала лично премиерът Бойко Борисов с проблемите на Главатарци, сред които липсата на чиста вода и разрушена инфраструктура. Народната представителка посочи,че заради общината са дадени 6 млн.лева за укрепването на свлачището на пътя за Енчец вместо да се избере обходен маршрут и се направи мост през Арда, който е щял да струва 2 млн.лева.

Има готов проект за мост. Има и готовност за финансирането му от държавния бюджет обяви областният управител Илия Илиев.

Министър Ангелкова посочи, че от данъци в община Кърджали заработени от туристическия бранш са постъпили 3 млн.лева. Тя каза, че е редно да се заделят средства за инфраструктура и реклама. Според министърката само хотелиерите от Главатарци в момента правят реклама на общината за своя сметка.

Представителката на община Кърджали в срещата Первин Риза отбеляза, че постъпленията не са 3 млн.лева,а 30 000 лв.и те генерирани от туристическата такса. Хотелиери обаче я апострофираха, че освен таксата плащат и още данъци върху припечелено и обороти.

Главатарци е единственото село в общината, което внася приходи в общинската хазна и за него не са похарчени нито един лев за инфраструктура и реклама ,категоричен бе хотелиерът Георги Башков.

Георги Кулов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини