От х:

Днес в x:

4500 лв събраха на благотворителния концерт за изгорелия дом в Момчиловци

    Общо 4500 лева бяха събрани на благотворителния концерт "Дом за едно семейство", организиран в помощ  на семейството на Роска Димитрова, чийто дом изгоря през март тази година. Освен от поканите за концерта, в който се включиха певци,танцьори, гайдари, малки и по-големи артисти от различни фолклорни и други формации, значителна сума се набра и от благотворителния базар. Предметите за него бяха изработени от учениците от 10 "в" клас на ГПЧЕ "Иван Вазов" в Смолян, които бяха основните организатори на порявата.

    Залата на РДТ не успя да събере стотиците смолянчани, дошли на 13 април да подкрепят каузата, много от тях останаха правостоящи. Кутия за събиране на дарения за построяване на нова дом за семейството е оставена и в храм "Свети Висарион Смоленски".

    Това е втората благотворителна инициатива на десетокласниците, след като миналата година успяха да изпратят 3 500лв за лечение на болна жена, отново събрани с концерт и базар за ръчноизработени мартеници.

    Младежите благодарят на всички, включили се в хуманната акция, както и на Община Смолян за пердоставената зала в РДТ и озвучаване, и на печатницата осигурила плакати и покани за концерта.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини