От х:

Днес в x:

Две хиляди фиданки подарък получиха смолянчани за Седмицата на гората

    2 хиляди фиданки раздаде днес Южноцентрално държавно горско предприятие на смолянчани за Седмица на гората, която тази година е под надслов „Подобри гората“.

    Десетки смолянчани и представители на институции се възползваха от подаръка на горското предприятие, осигурило 400 липи, 200 коренчета птиче грозде за жив плет и 400 броя смърч. Бяха раздадени и 1000 коренчета кедър.

    Седмицата на гората се чества за 91 път и е съпътствано от множество инициативи, посветени на зеленото погатство и опазването на горите.

    Празник за деца и родители и поход до местността Амзово ще има на 9 април от 11 часа, съобщиха организаторите от РДГ Смолян. В парка ще има много занимателни игри за децата и полезна информация за горските видове и опазването им.

    На празника днес бяха отличени с грамоти и най-изявените лесовъди и служители в горския сектор от цялата Смолянска област. С първа награда на областно ниво и номинация за Лесовъд на годината на национално ниво, беше отличена инж. Захарина Бакларева, директор ДГС Триград.

    СмолянБГвести.нет

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини