От х:

Днес в x:

25 сигнала за помощ към ски патрулите в Пампорово, издирвали и три изгубени деца

На 25 сигнала са реагирали и оказвали съдействие ски-полицаите от началото на активния зимен сезон до момента в курортен комплекс Пампорово. В два от случаите снежните патрули са се отзовавали на сигнали за три изгубени на ски -пистите деца, които благодарение на бързата и професионалната им реакция, веднага са намерени и предадени на родителите.

Най-много са били случаите на пострадали туристи по пистите, както и за изгубени вещи - мобилни телефони, раници, лични документи и др.

Според данни от полицията, средната посещаемост на ски-пистите в курортен комплекс Пампорово варира от 3000 до 5000 скиори на ден, което показва тенденция за увеличаване на посетителите и гостите през всеки следващ зимен туристически сезон. От ОД МВР - Смолян се предприемат съответните превантивни мерки, адекватни на протичащите промени в курорта и за шеста поредна година на територията на к.к. Пампорово функционира “Ски-полиция”. Възложени са функции на 7 полицейски служители, изпълняващи служебните си задължения изцяло по ски-пистите, ски-плацовете и обслужващите ги паркинги в курорта.

Основни задачи на ски-патрулите са осигуряване на добър обществен ред и сигурност, спазване на наредбите на общините Смолян и Чепеларе, недопускане на хулигански прояви и присъствие на пияни скиори на пистите, навлизане на скиори в забранени и опасни участъци.

Не са регистрирани тежки криминални престъпления и груби нарушения на общественият ред на ски-пистите, сочат още данните на полицията.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини