От х:

Днес в x:

Втора глоба от 20 хиляди лева отнесе ЕВН за смяна на електромер

Касационен състав на Административен съд - Смолян отмени решение №105/10.11.2015г. на Районен съд – Чепеларе и вместо това потвърди наказателно постановление, издадено от Председателя на Комисия за енергийно и водно регулиране в София. Делото беше образувано по жалба на "ЕВН България Електроразпределение" ЕАД.

С него на "ЕВН България Електроразпределение" ЕАД е наложена глоба в размер на 20 000лв. Извършеното нарушение се състои в това, че служители на "ЕВН България Електроразпределение" ЕАД, са подменили съществуващо средство за търговско измерване на клиент в к.к. Пампорово и са монтирали ново. За предприетите действия е съставен констативен протокол, който е подписан само от служител на електроразпределителното дружество.

  "Доказан е случай на подменено СТИ с ново, като протокол, обективиращ извършената смяна, е подписан само от двама служители на дружеството - лицензиант, но не и от клиента – абонат, негов представител или от двама свидетели, при отказ самият той да му подпише протокола. Т.е. при подмяната на СТИ не са спазени изискванията на чл. 63 от ОУ" - се посочва в решението на магистратите, което е окончателно и не подлежи на обжалване.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини