От х:

Днес в x:

Как НАСА ще строи Звезда на смъртта (видео)

Главният инженер на Лабораторията за реактивно движение на НАСА Браян Мюирхед разказа с какво може да започне строителството на Звезда на смъртта от човечеството, съобщава сайтът The Tech Times, цитиран от Lenta.ru.

По думите му Звездата на смъртта трябва да се строи не въз основа на извеждани на околоземна орбита фрагменти, а на базата на подходящ за тази цел астероид, на който присъстват всички необходими метали.

Идеята на Мюирхед е представена на видео. В него се разказва за програмата по усвояване на астероиди на НАСА, по-конкретно ARM (Asteroid Redirect Mission). Според тази програма към 2023 година астронавтите трябва да кацнат на небесното тяло и да го транспортират на окололунна орбита.

Специалистът споменава сцена от "Междузвездни войни", където принцеса Лея, Хан Соло и техните приятели летят през космическо пространство с астероиди. Според инженера апарат на НАСА (сондата Dawn) се е справил успешно с аналогична задача.

"Звездата на смъртта" представлява "абсолютно оръжие" от сагата на Джордж Лукас "Междузвездни войни" и има геометрия, подобна на Сатурновия спътник Мимас, както станало ясно по-късно.


 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини