От х:

Днес в x:

Задържаха 15-годишен за убийство, изнасилване и блудство

Той не е осъждан, учил е до 7 клас и не работи

Окръжната прокуратура в Търговище води разследване за изнасилване и убийство на възрастна жена от град Попово и за блудство с малолетно момиче срещу 15-годишен младеж, съобщиха от прокуратурата. Той е задържан за срок до 72 часа и срещу него Окръжната прокуратура е повдигнала три обвинения – за изнасилването на 72-годишна жена, за убийство по особено мъчителен начин за убитата или с особена жестокост и за блудството с 14-годишно момиче чрез употреба на сила.

15-годишният е задържан на 21 ноември 2015 г. след жалба на 14-годишно момиче от село Гагово за блудство, извършено предния ден на улица в селото. По време на разследването се установява, че той е извършителят и на изнасилването на 74-годишната жена от Попово, която е починала няколко часа след сексуалното насилие вследствие на счупени ребра, от които е настъпило задушаване. Досъдебното производство по този случай е било образувано на 20 април 2015 год. срещу неизвестен извършител. Жертвата е била с деменция и често се губела след напускане на дома си. Така 15-годишният среща 74-годишната жена между село Гагово, община Попово, и град Опака.

Днес Окръжната прокуратура ще внесе искане за определяне на постоянна мярка „Задържане под стража” спрямо младежът, тъй като случаят е изключителен заради възрастта на обвиняемия и тежестта на извършените от него престъпления. Той не е осъждан, учил е до 7 клас и не работи.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини