От х:

Днес в x:

Нова книга представи писателят от Меричлери Георги Янев

    С представяне на най- новата книга на писателя от Меричлери Георги Янев снощи в КДК-Димитровград бе отбелязан в аванс деня на народните будители - 1 ноември. В кафето на клуба се събраха приятели и почитатели на Янев, за когото това е шеста поредна творба. За нея и останалите пет творения на автора говори литераторът Живко Русев.  

    "Имам удоволствието да направя обзор писателските търсения на един 72-годишен младеж", каза Русев. Спря се подробно на всичките книги на Георги Янев, издадени от 2009 г. насам. Призна, че последната творба - "Живот с вкус на бадеми" все още не е "узряла" и пожела да има поводи за нови срещи и творчески спорове по нея.

    "Доживях да напиша книга на съвременна тематика", възкликва по повод последната творба Янев. Тя е посветена отново на родното Меричлери, както и останалите книги. За автора Живко Русев каза, че е един чист човек, който от много години има за хоби краеведчеството и съхранение паметта на родното място.

    "През 2009 година издаде дебютната си книга - историческия очерк "Меричлери в историята и в мен". И до днес - още пет книги. За Димитър Матевски, Сава Катрафилов, д-р Теньо Стоилов - все личности, които са направили много и много, за да бъдем свободни. Но и личности, забравени от чалгата на прехода ни", призна литераторът.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини