От х:

Днес в x:

Домашни рецепти за разкрасяване

Мислите си, че харчите прекалено много за продукти за разкрасяване? Помислете пак. Едни от най-мощните съставки, които ви карат да изглеждате по-красиви и по-млади са в кухнята ви. И което е още по-добре, предлагат се за нищножна част от цената на козметичните продукти. Друг плюс, е че в този случай може да сте напълно сигурни, че съставките са био.

Подхранване на косата. Зехтинът е един от най-добрите балсами за коса. Измийте я с шампоан, подсушете и намажете със зехтин. Изчакайте 30 минути и изплакнете. Ако косата ви е мазна, нанесете захтина само по краищата.

Съживяване на косата. Дори и най-добрите шампоани и балсами в даден момент престават да действат и правят косата безжизнена и сплескана. Съживете я като я изплакнете с две чаши ябълков оцет след измиване с шампоан. Оставете да подейства за минута и отмийте с вода.

Премахване на грим. Комбинацията от захтин, кокосово масло и масло от жожоба върху памучен тампон ще премахне и най-упорития грим. Като бонус маслата ще хидратират и подхранят кожата ви.

Маска за лице. Киселото мляко съдържа естествени алфа-хидрокси киселини, които нежно ексфолират кожата. За да направите антиоксидантна маска, дерматологът Ава Шабман препоръчва да смесите чаша кисело мляко с лъжица антибактериален и противовъзпалителен мед и богати на антиоксиданти замразени ягоди и боровинки. Нанесете сместа върху лицето си за 15 минути. Антиоксидантите ще проникнат в кожата и ще я възстановят.

Лосион за тяло. Нанесете натурално кокосово масло върху кожата си веднага след излизане от банята. Тъй като е мазно, използвайте малко количество. Оставете да попие за няколко минути и отстранете излишното с кърпа преди да се облечете. Богатото на витамини масло притежава можен овлажняващ ефект и антибактериални свойства.

Ексфолиант за устни. Смесете 1 супена лъжица мед, 1 супена лъжица кокосово масло или зехтин и половин супена лъжица кафява захар. Нанесете върху устните и потъркайте нежно с кръгови движения докато захарта се разтвори. Отстранете излишното с кърпа и нанесете любимия си балсам за устни.

Ексфолиант за тяло. Смесете кафява захар и зехтин преди да влезете под душа. Нанесете върху тялото и изплакнете с вода. Не е необходимо да използвате овлажняващи продукти след това, защото кожата ви вече е гладка и хидратирана.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини