От х:

Днес в x:

Дебатът за Кърджали в ефира на бТВ: Всички срещу един,но не единни

Очаквания с интерес първи публичен дебат на петимата кандидати за кметове на Кърджали се състоя по формулата:Всички срещу един,но не единни. Илия Илиев от ГЕРБ,Георги Кючуков от БСП,Радослав Милев от Реформаторския блок и Даниела Коджаманова от АБВ оспориха направеното от градоначалника Хасан Азис за последните три мандата и поискаха радикална промяна в работата на общината или т.нар.Бял кораб. В отговор градоначалникът Хасан Азис посочи, че корабът плува уверено към четвърти успешен мандат.Управлението не е отрицание,а надграждане, каза в заключителните си думи Хасан Азис.

  Проявата на градоначалника по време на дебата бе облекчена от взаимните нападки между неговите опоненти. Те взаимно се обвиняваха в тайни договорки с ДПС на местно ниво.От БСП упрекнаха останалите, че не са подкрепили подписката за референдум за отделянето на Кърджали в самостоятелна община. Георги Кючуков обвини ГЕРБ,че на последната сесия на местния парламент в съучастие с ДПС са отхвърлили изслушване на шефа на В и К за новата цена на водата след изграждането на т.нар.Воден цикъл. Радослав Милев пък посочи,че социалисти и депесари цял мандат са гласували в синхрон в Общинския съвет.

  Остър спор се разгоря между Хасан Азис и Илия Илиев за клип на ГЕРБ, в който са показани инфраструктурни проекти. Градоначалникът обяви, че е присвоен неговия и на екипа му труд по европрограми. Той атакува Илия Илиев,че като губернатор не е вкарал околовръстния път на Кърджали за финансиране в новия програмен период на ЕС. Илиев контрира ,че проекта се доработва и ще получи финансова подкрепа.

  Не бе отмината и темата за дълга на общината. Цитираха се различни цифри от 13 до 17 млн.лева. Кметът посочи,че въпреки задълженията изплаща навреме заплати и подържа социалните дейности.

Граждани поискаха справяне с проблема с бездомните кучета,уличното осветление и санирането. Участниците в дебата обвиниха градоначалника в това,че три мандата само обещава.

Водещият занимава дълго време кърджалийци с темата за бежанците и скандален клип с българска народна песен.Темите останаха в страни от интереса на хората.

На въпрос дали би агитирал на майчиния си език,кметът Хасан Азис бе категоричен,че би агитирал на език , който ще е разбираем за хората.

Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини