От х:

Днес в x:

Обикаляме забележителностите три дни безплатно

    Музеите и галериите на Хасково, както и в много други точки на страната, ще са с вход „свободен“ през следващите 3 дни.

    Всеки, които иска да разгледа и Музейния център на Тракийско изкуство в Източните Родопи с репликата на прочутата гробница в с. Александрово също може да го направи без пари до 27 септември.

    Отворените врати на културно- историческите паметници и интересни места са част от проявите, с които Хасково се включва в отбелязването на Европейските дни на наследството у нас.

    Те са съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейския съюз, която се провежда от 1985 година насам. В инициативата се включват всички 50 страни, подписали Европейската културна конвенция.

    У нас отбелязването ще протече до 27 септември, а националната тема е “Културно наследство и местно устойчиво развитие”.

    Ивайловград беше избран за домакин на официалните събития тази година.

    Откритата днес в галерия "Форум" изложба на софийската галерия „Виктория", собственост на колекционера  Павел Тодоров е също част от инициативите в Хасково.

    Димитровград, Тополовград и Стамболово са другите общини от областта, които са в инициативата.

    Пълният списък на всички обекти в страната, които може да посетите безплатно в следващите дни и инициативите от Европейските дни на наследството у нас може да видите тук.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини