От х:

Днес в x:

Министър Танев: За увеличение на учителските заплати ще говорим след 3 седмици

За увеличение на учителските заплати можем да говорим чак след три седмици, заяви в Димитровград просветният министър проф. Тодор Танев. Каза, че такова ще има, но предстои съгласуване с финансовото министерство.

"Това трябва да се случи, затова ние сме настоявали и сме търсили начини", подчерта той. Новият бюджет на министерството като рамка се изготвя в момента, има борба за увеличение на парите, но министерството на образованието няма средства", допълни Танев. 

Промени в учебниците за 1-ви и 4-ти клас са част от новостите през тази учебна година, информира още министърът Танев. 

"Повиках в министерството издателите на учебниците, които са ги писали и се съгласихме да имаме програма за съвместна работа с тях. Ще участват и професори от СУ, както и учители", сподели той. 

Коментира пред медиите и новия закон за образованието. Каза, че той се очаква с нетърпениe от всички, защото ще отприщи новите учебни планове. Очаква се да е готов през ноември месец. Според него, направеното до момента е като кърпене, базира се на стандарти от 1991 година, затова се разчита много на новия закон след като той влезе в сила.

Промени в държавните зрелостни изпити и тези след 7-ми клас са други от подобренията, на които залага Танев. Според предложеното от него, на мястото на провеждане на зрелостните изпити трябва да има представители на родителите, но при определени условия. Целта е да се сведат до минимум злоупотребите при матурите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини