От х:

Днес в x:

Бижута с пеперуди привличат посетители в тазгодишния панаир на занаятите

Изображение 1 от 23

    Бижута от полимерна глина и епоксидна смола, в които са поставени изсушени цветя се предлагат на Панаира на занаятите в Димитровград. Те са дело на Биляна Вадинска от Стара Загора, която за пръв път гостува на изложението. Младата жена се занимава с направата на украшения от няколко години. Използва кожа, естествени камъни, мъниста, глина, текстил и хартия. Страст са й също пеперудите, с които декорира колиетата си. Биляна одобрява идеята на едно място да се съберат майстори от цялата страна, които искат да съхранят занаятите си.

    В четвъртото издание на панаира, който стартира тази сутрин пред зала "Младост" участват 31 занаятчии от София, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Троян, Велико Търново, Плевен, Сливен, Котел, Шумен, Русе и Димитровград. Повечето от тях идват за поредна година. Керамика, дърворезба и дървостругарство, ножарство, приложно изкуство, грънчарство са част от изложеното в шатрите.

    Панаирът бе открит с водосвет, отслужен от архиерейски наместник Георги Тодев. Гост бе председателят на ОбС Стефан Димитров, който пожела успех на участниците и връчи на организаторите от НЧ "Звездица" грамота за принос в съхранението на занаятите и българския фолклор.Тази вечер от 17:30 часа пред зала "Младост" ще има концерт на ТА "Звездица". Панаирът на занаятите продължава до неделя - 13 сепември. 

    На 12 септември базарът започва 8:00 до 14:00 часа. От 10:00 до 12:00 часа е предвиден концерт на певчески групи от с. Минерални бани, с. Брод, с. Каснаково, с. Длъгнево, с. Рупките (Чирпанско) и хороводни клубове от Хасково и Димитровград.

    На 13 септември от 10:00 часа започва ревю на димитровградски производители на облекло, като ще бъде връчена наградата "Златен шев". От 11:30 е награждаването на най-атрактивния занаят, за което върви гласуване на място. 

    Dimitrovgrad.bgvesti.net           

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини