От х:

Днес в x:

Пламна блок 46 в Орфей, двама леко обгазени

    Неизползвана от 20 години асансьорна шахта на блок 46 в Орфей, зад ВиК, пламна снощи около 20 часа. Самият асансьор липсва от много години, а шахтата била използвана от обитателите на сградата като огромен контейнер за боклуци. Натрупаните с десетилетия отпадъци пламнали вероятно от небрежно захвърлен фас. На място веднага пристигнали огнеборците, които овладели пламъците, но димът продължил да опушва сградата чак до осмия етаж. Няма опожарени жилища, но двама са били леко обгазени. Единият от тях, (на снимката), бил глухоням и по обясненията му „не чул пушека“ и не разбрал за пожара, докато не започнал да се дави от дима. Едва тогава изтърчал на улицата, където вече се били събрали останалите обитатели на блока.

    На място е пристигнала и линейка, а медиците прегледали двамата обгазени, но според преценката им нямало нищо сериозно, затова ги оставили вкъщи.

    В потушаване на още 10 пожара са участвали хасковските огнеборци през изминалото денонощие. При един от тях е горяла Лада, паркирана в квартал Бадема. Автомобилът пламнал вчера в 7.30 часа, утачняват от пожарната.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини