От х:

Днес в x:

И 50-годишни пишат есета на матурата по български

    Никога не е късно завършиш средно образование, дори да имаш деца, които вече са завършили висше. Пример за това е 55-годишен мъж, който се яви на поправителната матурата по български език и литература днес. Неговото ЕГН фигурираше в списъка на допуснатите кандидати за поправката. Той не бе единственият в по-напреднала възраст, имаше и матуранти на 45 и 48 г.

    В Хасковска община на матурата, която се провежда в Математическата гимназия, се явиха общо 192 души. 44 от подалите заявления не се явиха, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието.

    Явилите се решават тест от 40 въпроса и ще трябва да напишат есе по зададената им тема. Резултатите ще станат ясни до 11 септември. Днес поправка на матурата се провежда в 9 училища в областта. Тези, които не успеят да вземат изпита, ще имат възможност да го направят през май следващата година.

    Утре ще бъде поправителният зрелостен изпит по избираем предмет. Зрелостниците могат да избират измежду 8 предмета. Най-много са посочили биология – 145 души са подали заявление, а най-малко мераклии има за химия и руски. Общо заявления за поправка са подали 277 човека.

    Ива Иванова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини