От х:

Днес в x:

Евросубсидиите ще останат недостъпни за българските производители на плодове и зеленчуци, предупреди агроном

Евросубсидиите ще останат недостъпни за българските производители на плодове и зеленчуци и през новия програмен период заради неизпълними критерии. Това предупреди агрономът Никола Недялков.

Зеленчуците ще поскъпнат в близките седмици. Според Недялков основният проблем е, че българите ще продължат да консумират чужда продукция с лошо качество, смятат родни производители, предаде БНР.

По думите на Недялков едно от изискванията за получава не европейски средства е да са се произвежда в необлагодетелствен район, полупланински район или северозападен район. Според него в това изискване има резон, само че оранжерии в Балкана няма никакъв смисъл да се произвеждат.

"Другото изискване е да получи човек допълнителни точки и да бъде биопроизводство. Само че аз като агроном с 25 години в стаж в оранжериите, ще ви кажа, че биопроизводство в оранжериите, където на едно и също място отглеждаме едни и същи култури, където влажността е много висока, което способства развитието на всички гъбни болести, биопроизводство, въобще условие, просто ми звучи като шменти капели", смята агрономът.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини