От х:

Днес в x:

НАСА опроверга слуховете за предстоящ сбълсък на астероид със Земята

Фалшива информация за голям астероид, който може да удари Земята и да причини отгромни разрушения следващия месец, се разпространява в интернет. Публикациите са толкова споделяни, че се наложи НАСА да се намеси и да опровергае слуховете.

“Никакви астероиди не заплашват Земята” - съобщиха от космическата агенция по повод зачестилите публикации в уеб пространството, че астероид ще се сблъска със Земята между 15 и 28 септември тази година.

Разпространените публикации уточняват много по-детайлно мястото на удара, отколкото датата, въпреки че дори само колебание от час или два при продължаващата да се върти Земя означава разлика от няколко хиляди километра. При колебание от 14 дни, кой може да предположи къде точне ще падне астероидът ? На която и дата да ни удари астероидът, мястото е ясно – близо до Пуерто Рико – твръди лъжливата публикация на НАСА.

“Няма никакви научни доказателства, че астероид или друг небесен обект ще се сблъскат със Земята следващия месец”, казва Пол Чодас от НАСА. Той добавя, че ако голям обект ни блъсне през септември, вече би трябвало да го виждаме на небето.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини