От х:

Днес в x:

Пловдивчанка побра под полата си 210 кутии цигари, колежката й - 190

Да бръкнеш надълбоко и да откриеш имане. Горе-долу така звучи съобщението от Агенция Митници за последната контрабанда, разкрита на ГКПП Капитан Андреево. Самата стока, открита от митничарите при опит за незаконното й пренасяне, е тривиална – контрабандни цигари. Скривалището обаче е необичайно - под женска пола, а случаят с разкриването се превръща в куриоз. Два пловдвчанки са сметнали, че да намушкат контрабандната стока под полите си е най-сигурният начин да преметнат митницата.

Контрабандата е разкрита след като микробус „Мерцедес Спринтер 312" с пловдивска регистрация е селектиран за щателна митническа проверка. Всичките девет пътници слезли от возилото. Митничарите обаче забелязали, че две от пътничките, млади дами с модерни обемни поли, се движели твърде неестествено. Оказало се, че причината за странната им походка не е физилогична нужда, просто под полите им имало черни чанти, пълни с цигари „ММ", всички без акцизен бандерол. Преброяването на кутиите показало, че едната дама е успяла да побере под полата си 190, а другата - 210 кутии цигари. На нарушителките, и двете от Пловдив, са съставени актове по Закона за митниците.

При друг случай са намерени 1200 кутии контрабандни цигари в автобус с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. Пристигайки на МП Капитан Андреево късно през нощта, превозното средство е еселектирано за щателна митническа проверка, при която в казанчето на тоалетната на автобуса са открити 600 кутии цигари без акцизен бандерол. Други 600 кутии са извадени от страничните капаци на същия автобус. Установено е, че нарушителите са шофьорът и стюардът на автобуса. Срещу тях са съставени актове за нарушение на Закона за митниците.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини