От х:

Днес в x:

Малайзийският Боинг може да е бил на повърхността на водата, преди да потъне

Изчезналият малайзийски "Боинг – 777" известно време може да е бил на повърхността на водата и след това да е потънал в южната част на Индийския океан.

Това становище изрази местеният експерт по сателитна комуникация Заим Абдул Рахман, информира ТАСС, цитиран от БГНЕС. Според Рахман за това говорят наскоро откритите фрагменти от боинга, по които има незначителни щети.

По негово мнение лайнерът вероятно е свършил горивото и е трябвало да кацне на повърхност, "очевидно трудно", заяви експертът. "Ако самолетът се беше разбил в океана от височина, щеше да се разпадне на много малки фрагменти", каза ученият, посочвайки за пример самолетната катастрофа на "Germanwings", чиито отломки не бяха с големина над 30 см.

Рахман смята, че самолетът се е задържал над водата известно време, преди да потъне. "Ето защо едва ли можем да очакваме откриването на множество фрагменти от самолета", обясни експертът, участвал в анализа на информацията от британската компания за сателитна комуникация "Inmarsat".

Самолетът на малайзийските авиолинии, изпълняващ полет от Куала Лампур за Пекин, изчезна в нощта на 7 срещу 8 март 2014 г. Около два часа след излитането на самолета, комуникацията с него била прекъсната. На борда имаше 227 пътници и 12 членове на екипажа.

Източник: http://www.trud.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини