От х:

Днес в x:

Инвестират над 30 млн. лв. в нов завод между Хасково и Димитровград

    Инвеститор ще вложи в производство над 30 млн. лв. между Хасково и Димитровград. Новината съобщи в Хасково по време на работната среща в областна администрация с кметовете на общини от региона изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, който е възпитаник на хасковската Езикова гимназия.

    Засега името на инвеститора се пази в тайна, тъй като подготовката на документацията не е финализирана. Това което се знае обаче е, че става въпрос за завод, който ще открие няколко хиляди работни места.

    Той ще бъде изграден в землището на Димитровград, обясни кметът Иво Димов. Той посочи, че по проекта се работи вече две години и вероятно до месец - месец и половина ще бъде финализирана документалната част, след което ще бъде обявено и името на инвеститора. “Ще се работи в сферата на производството и ще се изнася за европейските пазари“, открехна още малко завесата кметът на Димитровград.

    По време на срещата Стамен Янев уточни, че интересът към Хасковска област засега основно е за инвестиции в производство на авточасти.

    Според изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции,  най-голям потенциал за развитие през следващите 5 години у нас и привличането на нови инвестиции са сферите на туризма, производството на части за автомобили и химическата промишленост.

    От януари до април в България се отчита 2.4% ръст на чуждестранните инвестиции в сравнение със същия период на миналата година.

    М. Манолова 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини