От х:

Днес в x:

Нова ТЕЛК за деца и възрастни в Хасково от днес

    Нова Трудово-експертна лекарска комисия заработи в Хасково от днес. Тя се помещава до старата ТЕЛК - до АГО. Съставът от специалисти ще преглежда деца и възрастни. Председател на комисията е д-р Пенка Вълкова – специалист по детски болести. Членове са д-р Лозана Бойдева – вътрешни болести и д-р Георги Боев – травматолог. Комисията ще работи всеки ден от 7:30 до 16 часа. А всеки петък ще идва д-р Ангел Христозов от харманлийската болница.

    В първите часове на първия работен ден бяха минали 4 деца, предимно с астма. В списъка на чакащите пък бяха 12 човека, повечето от които деца.

    Разкриването на втората комисия на практика ще спести разтакаването на стотици хора с увреждания от Хасково и областта, които трябваше да ходят до Стара Загора или до Пловдив, за да освидетелстват своите заболявания. При изтичане на ТЕЛК-овото решение, ако не се поднови, хората губят инвалидната си пенсия, както и правото на безплатни лекарства.

    По данни на д-р Вълкова най-голям брой са децата и възрастни с неврологични заболявания като епилепсия, следват астматиците и други белодробни болести.

    Първата лекарска комисия в Хасково работеше на предела на възможностите си и имаше големи забавяния в обработването на документи. Малко са и специалистите, желаещи да работят в ТЕЛК.

    Ива Иванова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини