От х:

Днес в x:

Здравко Димитров хвърли оставка заради кандидатурата на Христо Вълчев

    Областният координатор на ГЕРБ Здравко Димитров намеси кандидат-кмета на Първомйската структура Христо Вълчев в обяснението си защо е подал оставка.

    На 22 юни той е депозирал молбата си за напускане лично пред премиера Бойко Борисов. Зико се отказва от лидерската позиция в областта.

    С циркулярно писмо до общинските организации на ГЕРБ в Пловдив Област Здравко Димитров им съобщи за решението си и им благодари за съвместната работа и усилия.

    На въпрос на вестник „Преса“ с кои методи не е бил съгласен той отговаря: „Методи Андреев се опитва да управлява някои процеси в региона, кадрува партийно на места. В момента вървят събрания за номинация на кандидат-кметове. На място излизат кандидатури, които и аз не познавам, като например в град Първомай. Там общинската организация издига този човек, но аз съм областен координатор и трябва да нося отговорност за изборите. В същото време Методи Андреев парадира навсякъде и казва, че не е член на партия ГЕРБ.
     

    Съперничеството между Методи Андреев и Здравко Димитров датира от парламентарните избори, когато седесарят измести гербера от лидерската позиция в листата на ГЕРБ – област Пловдив.

    Христо Вълчев отказа да коментира думите на Здравко Димитров, но повтори това, което каза неотдавна пред parvomai.net– че е избран с пълно мнозинство от първомайската структура на ГЕРБ и че се гордее с това. „За мен това е един нов, демократичен стил за избор и ми харесва. Жалко е, че има хора, които искат да взимат еднолични решения“.

    Сайтът Gustonews пък съобщи, че за овакантния от Димитров пост готвят д-р Катя Попова.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини