От х:

Днес в x:

Принц Хари вече е рицар

Кралица Елизабет II провъзгласи британския престолонаследник принц Хари за рицар „в служба на суверена”. 30-годишният принц беше обявен за рицар-командир в Кралския Викториански орден, съобщават от Бъкингамския дворец на сайта си.

Този месец Хари трябва да се уволни от армията след 10-годишна служба, по време на която имаше и две мисии в Афганистан. По време на военната си кариера той публично подкрепяше различни благотворителни инициативи като „Помощ за героите” и други, свързани с подпомагане на военнослужещи и техните семейства. През 2014 година той откри игрите за хора в неравностойно положение, в които участие взеха военноинвалиди. Освен това принцът участва в благотворителна инициатива в Лесото помощ на деца с ХИВ/СПИН.

След като напусне армията, синът на принц Чарлз ще се занимава с доброволческа работа по проект за консервация в Африка и с ветерани инвалиди във Великобритания. Когато през март плановете му за уволняване от армията бяха оповестени, той сподели, че това е било наистина трудно решение за него, което го е поставило на кръстопът.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини