От х:

Днес в x:

Убиецът на Геогри не е психопат,ще повтори, не го ли разкрият

Убиецът на Георги едва ли е психопат. Той е хулиган, който действа емоционално. И ако не бъде разкрит сега, вероятно ще го извърши за втори път. Това заяви криминалният журналистът Слави Ангелов за „Здравей, България” два дни след като 16-годишно момче бе намерено в Борисовата градина с прободна рана.  

Той изтъкна, че хората, които носят със себе си нож, са импулсивни и избухливи: „Това убийство не е планирано предварително. Спонтанно е. Това е човек, който постоянно носи нож. Бил е много подготвен. Вероятно първо са били двама души. Най-странното е, че убийството става на място, където има голям поток от хора. По тялото няма следи от насилие, което значи, че Георги и убиецът му най-вероятно са се познавали”, коментира Ангелов пред Нова телевизия

Журналистът смята, че ако в следващите дни това престъпление не бъде разкрито, шансът това да се случи е минимален. Той определи като „работна версия” и „предположение” изказването на вътрешния министър Румяна Бъчварова, че убийството може да е извършено от футболни фенове. 

„Аз съм изумена, че Бъчварова лансира подобна теза с цялата отговорност, която носи един министър, и то 24 часа след това престъпление. Сутринта още преди тя да изплещи това нещо ми казаха, че има убито момче и МВР ще използва тази теза. МВР отчаяно се нуждае от нова вълна на изстъпления и насилие между футболните клубове”, заяви Ели Ваташка, която е председател на Сдружението на българските футболни привърженици.

„Знаем през годините какви неща са правили футболните фенове през годините. Те покриват психопрофила на убиеца”, изтъкна Ангелов.

Ваташка контрира, че убийство на български мач и български стадион няма, и обвини медиите, че са част от проблема с насилието в българското общество.

В директна телефонна връзка със студиото психиатърът д-р Росанка Венелинова, която работи със съучениците на убитото момче, изтъкна, че те са изключително сплотени: „Те са много близки с Георги. Това е един клас, който много ме учуди. Мотивирани, с голяма степен на привързаност между тях. Изключително важно за тях да има възмездие. Затова медиите имат изключително значение. Децата имат нужда от информация за нещата, за да са спокойни”.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    Народа
    0 0
    13:23, 4 юни 2015
    Ами да то Българките политици, които вече повече от 25 години съсипват народа, също не са психопати /дали/. И повтарят повтарят до скъсване !
Последни новини