От х:

Днес в x:

Местната власт в Игнатиево опита да замаже проблема с джебчийките

Хората в Игнатово с по-скъпите имоти са настроени доста агресивно, като кметът на града Димитър Димитров изрично предупреди журналистите да не отиват в района с хубави къщи, съобщи Нова телевизия.

Казах, че джебчийският процент в Игнатиево е много малък, опита се да оправдае градоначалникът предишните си думи. Попитан дали е сигнализирал някого за съответните „джебчии”, Димитров заяви, че преди две години била правена проверка с Община Аксаково. Имало било постройки, които трябвало да се узаконят, пуснати са и писма по въпроса, заяви Димитров.

Мисля, че държавата не е закъсняла, включи се и областният управител Стоян Пасев. Той добави, че е сезирана и Агенцията за закрила на детето, защото имало и групи от малолетни джебчии. Пасев не можа да каже дали е имало проверки за съответствие между доходи и имущество на хората с огромни палати в Игнатиево.

 Как така журналистите не могат и нямат право да отидат и да снимат в близост до „хубавите палати”, възмутиха се водещите на сутрешния блок на Нова Виктор Николаев и Анна Цолова. Стана ясно, че журналистите ги пази полиция, когато отиват в Игнатиево. А областният управител заяви, че не мисли, че има проблем. Да отидем тогава заедно, каза журналистът, а кметът на Игнатиево Димитров хем се опита да обясни, че нямало напрежение, но пък не трябвало да се провокира.

 Същевременно кореспондентът на „Дневник” Спас Спасов разказа, че е бил на стаж в училището в Игнатиево и още тогава е било „световно известен факт”, че още по онези години джебчийки са пътували до Варна и за една нощ са се връщали с вноска за апартамент. Ако един проблем съществува 30 години, то няма съмнение, че местната власт е замесена, подчерта Спасов. Друг журналист пък се оплака, че процедурата по разпознаване и доказване на престъпление е много сложна. Полицията дори изпрати копие на данните от случая с моя адрес на оказалите се малолетни джебчийки – е кой тогава да се жалва, попита жената.



Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини