От х:

Днес в x:

До 32° днес, превалявания от Харманли до Свиленград

Не е за спортуване на открито

Юнска жега ще съпровожда хасковлии и днес. На 3-ти юни температурите ще останат залепени около 30-те градуса, като е възможно да достигнат до 32. Това е само на 3 градуса под абсолютния рекорд на датата, поставен през 1906-та година- 35 по Целзий. Продължителността на деня ще е 15 часа и 9 минути, като през по-голямата част ще е ясно и слънчево. Обичайното заоблачаване ще стане в следобедните часове. По-значителни увеличения на облачността ще има над Югоизточната част от страната, където на места ще превали краткотраен дъжд. За Хасковско се прогнозира, че това ще се случи в южните части на региона, като очакванията са да вали в Харманли, Любимец и Свиленград. Там ще бъдат обаче и най-високите температури в областта.
Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за юни.

Дъждът се очаква да споходи Хасково през следващите два дни, макар да се очаква по-скоро да ръми отколкото да вали сериозно. Затова пък ще го прави през по-голямата част от деня. Очаква се и известно понижаване на температурите, като в петък те ще паднат до 23-24 градуса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини