От х:

Днес в x:

Местан: ПФ е воденичният камък на Бойко Борисов

Патриотичният фронт е воденичният камък на Бойко Борисов. Всеки си избира партньорите и носи тегобата на партньорството, каза Лютви Местан.
Думите на лидера на ДПС са по повод поставения вчера ултиматум от страна на ПФ за оттегляне на подкрепата към правителството, в случай на неизпълнение на пакет от 7 условия до 1 юли. 

Струва ми се, че минимум проява на политическа нескромност от позиция на 5-6-та политическа сила от миманса да се поставят такива ултиматуми на основния субект на властта, посочи Местан, цитиран от "Фокус". По думите му, това е минимум нескромно.

"Особено когато ултиматумите съдържат идеи, които продължават да дискредитират европейския образна България, ми се струва, че би била добра новина за България и българската политика подобни ултиматуми да не се взимат предвид, а незабавно да бъдат отхвърлени", каза още Лютви Местан.

Премиерът трябва да каже дали са осъществими исканията на Патриотичния фронт. Аз смятам, че са осъществими, каза Красимир Велчев, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ. 
По думите му обаче, за толкова кратко време не могат да се осъществят, защото се изисква време да се реализира програмата на една партия. 

Мисля, че беше прибързан ултиматумът на Патриотичния фронт, беше хубаво да се проведе един разговор вътре в коалицията, смята Мартин Димитров от ПГ на Реформаторския блок. 

Някои от исканията на Патриотичния фронт ги има в програмата на самия кабинет“, припомни той. 

По думите му такъв натиск трябва да има, но формата му се струва прекомерна

„Смятам, че това не е политически диалогично, по-скоро смятам, че има друга форма, чрез която могат да бъдат поставяни такива въпроси“, коментира на свой ред народният представител от ПГ на АБВ Светослав Белемезов. 

Не е необходим срокът, който Валери Симеонов постави за изпълнение на седемте му искания, каза Белемезов. 
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Su
    sulaco_1432819499
    1 0
    16:13, 28 май 2015
    този ПФ за местан е като пръчка в г**а му. все му пречи!
  • 2
    Ja
    Jack Bauer
    0 0
    16:16, 28 май 2015
    Направо като кол даже. Дано му влезе на дълбоко.
    • 1_
      1_1432837065
      3 -6
      21:06, 28 май 2015
      а пък на вас МЕСТАН АГА и ДПС СА ви като голем резан ТУРСКИ К-Р В ГЪ-А.., особенно на педала джак от кръговото на веспрем и селянджер много селЯм от ЯРРАК
    • Ja
      Jack Bauer
      4 0
      21:43, 28 май 2015
      Оооо мара бе, чурчо от с. Мост. Как прописа на БГ бе, да не ти се счупиха пръстчетата?
      Аз не крия, че никак на харесвам дпс ет. Не мога да уважавам една партия, която насажда етническо напрежение, която насажда конфликти между хора, които живеят заедно от край време, партия която не уважава историята ни(и не само нашата), която говори за откъсване на територии, която се прекланя пред терористи, която държи електората си в неведение и го лъже най-нагло само и само за да гласува за нея.
      Така че много поздрави от мен за теб и тичай с другите от стадото да гласуваш под строй, смотана овчице. Бееееееее...
  • 3
    Фе
    Фея
    5 -1
    18:36, 28 май 2015
    Сигурно ДПС са спасителния пояс. А защо ли с която и партия да управляват, те рано или късно се разпадат ? Защото когато ДПС са в управлението, за тях са само облагите, а пък негативите ги обират партньорите им. Тъй като независимо от всичко, електоратът на ДПС гласува под строй, няма не искам, няма недей. А пък съуправляващите с ДПС, да се радват след това, ако прескочат бариерата.
  • 4
    Ба
    БАЙ УЙ
    4 0
    23:47, 28 май 2015
    Ти бе пача мръсна с колкото партии направихте коалиция потънаха.то не беше сдс,ндсв,бсп.кажи какъв хуй искаш и ше ти се даде.
Последни новини