От х:

Днес в x:

Областният управител Илия Илиев подкрепя инициативата за нов иконостас на храма „Св. Успение Богородично”

Под патронажа на областния управител Илия Илиев и министъра на туризма Николина Ангелкова в Кърджали ще се състои благотворителен концерт, иницииран от сдружението „За нов иконостас в храм „Свето Успение Богородично”. В проявата ще участват музиканти и певци от световна величина, които са и големи приятели на нашия град, като Валя Балканска, Теодосий Спасов, Васко Кръпката, ВИГ „Пампор”, Фолклорен танцов „Тракийска младост” и др. Концертът е утре, от 18,30 часа в салона на театъра.

Храмът в квартал „Гледка” е изграден с дарения и доброволен труд на тракийските бежанци и е открит през 1939 година, а през 2003-та  - отново с дарения е изградено православното средище около него. „Дарителството винаги е било важна част от ценностната система на българите още от Възраждането”, изтъкна областният управител Илия Илиев. „Надявам се, че и в наши дни то ще се прояви, за да реализираме една благородна идея. Храмът в кв „Гледка” е популярна дестинация за поклонически туризъм в Родопите. Той е паметник на културата и заслужава да има иконостас, който да отговаря на каноните на Българската православна църква. Всички искаме в Кърджали да има красиви и неповторими обекти, които да радват гражданите и да привличат туристи, това ще направи нашия град още по-привлекателен и добър за живеене. Затова нека всеки от нас подкрепи инициативата според своите възможности – с билет за  концерта, с изпращане на дарителски SMS или по банков път», призовава областният управител.

 Дарителската сметка на кампанията е в бг лева в СиБанк, клон Кърджали:

Сдружение „За нов иконостас в храм „Св. Успение Богородично”

BG 04BUIB 9888 503 894 5900

 Можете да изпращате SMS-и  на телефон 17777 с текст DMSIKONOSTAS, стойността на 1 SMS е 1 лев за всички мобилни оператори. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини