От х:

Днес в x:

МВР разби мрежа за търговия с метадон

Незаконна мрежа за търговия с метадон е разкрита от плевенски криминалисти, съобщават от пресцентъра на МВР. Мащабната акция е проведена на 16 май под  ръководството на прокуратурата. Първоначално в ареста попаднали трима, свързани с престъпната схема.

В момент на сделка били засечени 35-годишен пласьор и 39-годишен купувач, и двамата от Плевен. Впоследствие униформените проверили лек автомобил, магазинно помещение и две жилища, обитавани от дилъра. В шофирания от него лек автомобил „Мерцедес Ванео" те открили 100-милилитрова пластмасова бутилка с прозрачна течност, 6 мобилни телефона със SIM-карти на различни оператори, хартиено пакетче с  бяло прахообразно вещество (метамфетамин - по негови данни), 4 тефтера с изписани в тях имена и прякори на лица, както и цифри, отразяващи съответни парични суми, 840 лева в различни копюри.

Органите на реда обискирали едно от жилищата на плевенчанина-организатор на схемата. Там те се натъкнали на 3 стъклени шишета с надпис „Метадон", съдържащи прозрачна течност, 5 шишета също с прозрачна течност и 6300 лева, в различни копюри. От другия му апартамент са иззети още: 5 стъклени шишета с надпис „Метадон", 3 шишета, съдържащи прозрачна течност, 24 празни пластмасови шишета с етикет „Метадонова програма", надписани с имена на хора, 6 удостоверения на различни лица, издадени от Метадонова програма, един полиетиленов плик с 10 г бяло прахообразно вещество.

В гаража му пък били открити 3 тефтера с изписани имена и прякори на лица, както и цифри, отразяващи съответни парични суми.

При претърсване в магазин за хранителни стоки в Плевен, е задържан и 28-годишен от село Буковлък. От полицията уточняват, че той доброволно е предал на органите на реда три стъклени шишета с прозрачна течност. По негови данни е метадон.

Тримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Очаква се днес прокуратурата да внесе в съда искане за постоянна мярка задържане под стража за 35-годишния плевенчанин.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини