От х:

Днес в x:

МВР засили мерките за сигурност в страната

Засилени мерки за сигурност на територията на страната разпореди министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов, съобщиха от силовото ведомство.

Служители от различни структури на МВР предприемат засилени мерки за обезпечаване на сигурността и спокойствието на гражданите на територията на страната.

Полицейски патрули и жандармеристи, оборудвани с дългоцевно оръжие ще патрулират в градските зони и ще съблюдават за реда и за гарантиране на безопасността, пише още в съобщението.

В него е посочено, че мерките са разпоредени от вътрешния министър Калин Стоянов с оглед предотвратяване на нарушения на обществения ред и повишаване на бдителността.

Заповедта му е издадена след кървавата терористична атака в Подмосковието в петък вечерта, при която загинаха над 90 души, а над 140 са настанени в болница.

България осъди терористичния акт в Подмосковието

Президентът Румен Радев изказа съболезнования на семействата на загиналите при атаката в Красногорск. "България винаги е осъждала всички форми на тероризъм и нападения срещу невинни граждани, където и когато и да са се случвали", написа държавният глава в профила си в социалната мрежа "Екс".

На страницата на Министерския съвет в оставка във „Фейсбук“ е написано, че България категорично осъжда тероризма във всички негови проявления. "Призоваваме за разследване и изясняване на обстоятелствата, довели до извършването на нападението", пише още правителството в оставка.

Остро осъждаме бруталното масово убийство на десетки невинни цивилни при терористичния акт в концертната зала "Крокус сити хол" в Подмосковието, обявиха в позиция от ДПС.

Тероризмът е най-тежката заплаха за цивилизацията, посегателство срещу изконните човешки ценности - живота и мира, написа съпредседателят на партията и съпредседател на парламентарната група Делян Пеевски. Борбата с тероризма и грозните му проявления изисква все повече световната общност да обедини воля, усилия и действия за да гарантира сигурността на хората, допълва Пеевски.

Няма данни за пострадали българи при стрелбата в Подмосковието

Посолството на България в Москва е в контакт с местните власти, следи ситуацията и е готово да окаже съдействие при необходимост, допълват от МВнР.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството на Република България в Москва, Руска Федерация на телефон: + 7 495 234 02 26. Телефон за извънредна  връзка: 007-910-457-2835. Сигнали може да се подават и на имейл адрес: EMBASSY.MOSCOW@MFA.BG

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: CRISIS@MFA.BG

Стрелба, последвана от огромен пожар в концертната зала с над 6000 места "Крокус сити хол" снощи в Красногорск в Подмосковието, отне живота на над 90 души. Ранените са над 140, сред които има и деца.

По случая вече има задържани 11 души, съобщи руският Следствен комитет. Новинарския канал "База" съобщи в "Телеграм", че задържаните са граждани от Таджикистан.

Източник: Медиапул

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини