От х:

Днес в x:

Тийнейджър със счупени прешлени след „каскада“ с колело

17-годишен младеж е транспортиран снощи за "Пирогов" с тежка травма след падане от велосипед край Благоевград, предаде БГНЕС.

 Инцидентът станал към 19.50 часа снощи на пътя от село Хърсово към Благоевград. Пострадалият тежко младеж и още един негов приятел предприели разходка с велосипедите си до селото, намиращо се на 8 км над областния град. След което се спуснали обратно по стръмния път от селото към парк "Бачиново" и Благоевград. Пътят в началото на спускането, в продължение на километър, е стръмен, с два остри завои и отвесен скат отляво.

 Приятелят, стигайки равния участък след спускането се обърнал, но видял, че 17-годишният Алекс не го следва. Спрял и се върнал, търсейки го по пътя обратно към Хърсово. На около 500 метра след двамата колоездачи се движел джип със служители на ДГС-Благоевград. Те видели как 17-годишнното момче излиза от пътя, премята се през кормилото на велосипеда и се търкаля по ската надолу.

 Пострадалият колоездач бил с охлузвания, но не можел да движи краката си. След направените му изследвания в  МБАЛ-Благоевград е установена фрактура на два от прешлените L-5 и 6. С временна опасност за живота, поради възможните усложнения от притиснатия от фрагментите на счупените прешлени гръбначен стълб, 17-годишното момче е транспортирано за УМБАЛСМ "Пирогов".

Източник: novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини