От х:

Днес в x:

Водосвет и благодарности към военните от 101 Алпийски батальон за празника

 „Благодарение на самоотвержената ви помощ достигнахме до стотици хора, изолирани в дълбокия сняг”, каза в приветствието си към военните кметът на общината Николай Мелемов. В чест на Деня на храбростта и 6 май – празник на Българската армия, днес беше отсслужен водосвет за здраве и благоденствие от свещениците Запрян Шиков и Димитър Михайлов.

„На 6 май почитаме свети Георги Победоносец – един от символите на вечната борба между доброто и злото, останал в националната ни памет като покровител на всички, които с достойнство и чест, с воля и героизъм са се борили за защита на Отечеството. Изразяваме своята признателност към военнослужещите от Българската армия, които посвещават усилията си за опазването на мира, за поддържане на сигурността и спокойствието”, посочи в словото си Мелемов. Той подчерта, че в тежките и напрегнати дни на снежното бедствие, което преживя община Смолян, военните са били пред всички.

„Благодарение на вашата самоотвержена помощ достигнахме до стотици хора, изолирани в дълбокия сняг. Вие участвате и в честванията на бележитите исторически дати, които общината организира. Затова сте заслужили благодарността и уважението на своите съграждани. Бъдете бодри и здрави, отговорни за бъдещето на страната ни. Следвайте примера на вашите предци и съхранете честта и традициите на Българската армия за следващите поколения”, каза в заключение кметът на Смолян. Командирът на батальона подп. Кацаров произнесе слово, в което подчерта, че военното формирование в Смолян е елитно и единствено в Сухопътни войски. Той припомни, че 153 военнослужещи, с 18 броя техника са участвали в предотвратяване на последствията от двете бедствия през февруари и март тази година.

Подп. Кацаров не скри, че освен признателността на всички родопчани, за военните най-скъпи са отличията, връчени от военния министър Николай Ненчев и президента Росен Плевнелиев. "Нашият батальон продължава да участва в мироопазващи мисии и международни учения. Печели спортни отличия и е в първите места от състезанията тази година в Австрия, Италия и Германия", припомни още подп. Кацаров. За добра служба и постигнати високи професионални успехи бяха наградени служители от батальона.

На тържеството присъства депутатът Петър Кадиев, шефовете на ОД на МВР и „Гранична полиция” Николай Димов и Мишо Рабишев и др., както и много граждани дошли да уважат тържеството на батальона. 

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини