От х:

Днес в x:

Червен дъб разлиства край Математическата

Учениците и преподавателите от математическата гимназия "Акад.Боян Петканчин“ в Хасково отбелязаха днес по нетрадиционен начин патрона си.

Както се пееше в популярната песен на Диана експрес „...две праскови посях и две череши...“ от днес нататък математиците спокойно могат да си припяват рефрена в перифраза, в която черешите и прасковите да са заменени с червени дъбове.

Четири фиданки бяха посадени в голямото междучасие в затревената площ край училището с организацията на сдруженията "Алианс за регионално сътрудничество", "Млад репортер" и "Спортен клуб Слънце", и с подкрепата на областния управител на Хасково Добри Беливанов. Акцията е в синхрон с предстоящия утре Световен ден на Земята.

По повод днешния патронен празник пък преподавателите и гимназистите получиха поздрав от губернатора. Добри Беливанов им пожела „порив за здраве и разгръщане на талантите“.

На всички присъстващи учениците раздадоха ръчно изработени еко картички и свитъци с пожелания и съвети как да опазваме природата чиста.

Посещение на уникалната тракийска гробница в с.Александрово, среща със студенти по история и информатика от СУ, участие в светлинното астрономическо шоу в Младежкия център, и спортни състезания, са други от инициативите включени в празничния календар на ПМГ.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини