От х:

Днес в x:

Децата на майка отказала ваксинация диагностицирани с коклюш

Майка, която не вярвала във ваксините години наред сега споделя горчивия си опит след като всичките и 7 деца се разболели от коклюш.

Тара Хилс разказва за преживяванията си под карантина, след като децата и били диагностицирани с магарешка кашлица известна още като коклюш. Отнело и седмица да осъзнае, че здравословните пролеми на децата и не са просто обикновена настинка.

След като трите и най-малки деца започнали да кашлят толкова упорито до повръщане и отделяне на чист гъст секрет, Хилс се сетила, че е чувала отнякъде за този симптом.

Децата били диагностицирани с магарешка кашлица скоро след като тя обсъждала ваксинациите с педиатъра. Трите и най-големи деца били ваксинирани частично, но на най-малките не били поставяни никакви ваксини.

"Отказахме се от ваксините, защото бяхме уплашени, не знаехме на кого да вярваме", пише Хилс позовавйки се на подозренията за световна конспирация. "Питахме се дали без да осъзнаваме, ваксинирайки децата си, не им причиняваме повече щети, все пак трябва да има нещо вярно в слуховете", добавя тя. Затова решила, че е по-добре да не прави нищо и да се надява, че нищо лошо няма да се случи.

При избухването на епидемия от морбили в региона обаче, Хилс била ужасена, че в случай, че нейните неваксинирани деца се заразят с опасния вирус лесно могат да предадат заразата на бебетата на сестра и или неколкомесечния и син.

След години прекарани в страх, Хилс най-после решила да ваксинира децата си. За нещастие преди ваксината да им бъде поставена, всичките 7 се разболели.

"В продължение на 6 години бяхме парализирани от страх от ваксините, сега се страхуваме от заболяването", пише Хилс. Състоянието на двете и по-големи деца се подобрявало, но най-малките 4 се влошавали бързо.

Хилс се надява, че споделянето на болезненото и преживяване ще помогне на други.

Тара Хилс от Отава, Канада, пише това в пост за Scientific Parent Blog, озаглавен "Dа научиш по трудния начин". Нейният случай попада в новините на ABC, тъй като една от най-дебатираните теми в Америка са именно ваксините и имунизацията срещу морбили по-конкретно. В интерес на истината асовете от ABC не са успели да се свържат с Тара Хилс лично.

Д-р Уилям Шафнър оценява искреността на Хилс и призовава всички да уважат мнението и да се вслушат внимателно в думите и.

"Тя е един от онези млади образовани родители, които търсят информация, а тя е противоречива, това създава вътрешен конфликт, който родителите не могат да решат. За това обикновено решават да не правят нищо, което е сериозен избор", казва Шафнър.

Постъпката на Тара Хилс е била оценена и от основателя на сдружение с нестопанска цел създадено в защита на ваксините, Карън Ърнст.

"Благодарна съм на родители, които не просто променят мнението си за ваксините, но го правят публично. Гледам на тях като на блудния син, радваме се, че са решили да ваксинират децата си, това е страхотен подарък за обществото.", казва Ърнст.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини