От х:

Днес в x:

Огъва ли се новият Samsung Galaxy S6 (видео)

Появата на фаблета iPhone 6 Plus беше запомнена не с факта, че Apple най-сетне отговори на желанията на потребителите, а с множеството клипове в интернет, които показваха как телефонът може да се огъне при по-силен натиск. Тогава Apple получи множество подигравки, включително и от своите конкуренти, а "тестовете" за огъване станаха любима практика на много онлайн издания.

Сега и новият Samsung Galaxy S6 е подложен на същите изпитания. Изданието SquareTrade публикува видео, в което тества здравината на корпуса на телефона и обявява, че той се огъва при практически идентични условия като iPhone 6 Plus. Новината веднага започна да обикаля интернет пространството, особено след като Samsung неколкократно заяви, че корпусът на смартфона е от подсилен алуминий, какъвто се използва при спортните автомобили, и не може да бъде огънат лесно. Ето го и въпросното видео:



Заключението на изданието е, че тестваният Galaxy S6 Edge дори е по-лесен за повреждане от iPhone 6 Plus. За разлика от Apple обаче Samsung реши да отговори, при това доста бързо.

В официалния си блог корейската компания публикува своята позиция и видео от собствените си вътрешни тестове. Компанията заявява, че тестът на SquareTrade посочва 50 единици килограм-сила, като според нея такъв натиск рядко се случва при нормални условия. Тя твърди, че максималният натиск при държане на телефона в задния джоб например е 30 единици килограм-сила (kgf).

"Нашите тестове посочват, че Galaxy S6 и S6 Edge не се огъват и при 32 kgf, което е еквивалент на чупенето на пет молива едновременно", коментират от компанията. Samsung допълва, че смята теста на SquareTrade за потенциално подвеждащ, защото проверява здравината само от едната страна на телефона, а не от двете.

"Samsung ще изпрати официалното си становище на SquareTrade и ще ги помоли да проведат теста отново, като проверят здравината и на предния, и на задния панел и след това публикуват резултатите", казват още от корейския гигант. Това е и еквивалентният вътрешен тест на компанията:



Резултатът е, да, телефонът се огъва, както всеки друг, когато натискът е твърде голям. Но при нормално използване на устройството не би трябвало потребителите да имат проблеми, независимо за кой смартфон става дума. Все пак дискусията предстои.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини