От х:

Днес в x:

13 °C

Десет малко познати функции на iPhone

Смартфонът на Apple е известен с това, че е много лесен за използване и липсата на огромен списък с функции, от които никой няма нужда. Телефонът има и някои практични възможности, които обаче остават непознати за повечето потребители.

Онлайн изданието BusinessInsider публикува списък с тях. Ето и някои от по-интересните.

Ако не използвате парола за отключване на телефона, може да отговаряте на съобщения директно от заключения екран. Просто трябва да плъзнете пръст от горната част на екрана надолу, за да отворите списъка с уведомления и да натиснете бутона за отговор. По същия начин може да отговаряте на SMS-и и докато използвате някое приложение, без да се налага да излизате от него.

Вграденото приложение Messages пък позволява на потребителите лесно да видят всички снимки, които са им изпращани от един човек. За целта трябва да отворят приложението и да изберат съответния разговор, след това да натиснат бутона Details.

Може да изпращате кратки аудио и видео съобщения, които да се самоунищожават след определено време. Това става от Settings > Messages, като в края на списъка с настройки са съответните опции. Съобщенията трябва да се изпращат до други притежатели на iPhone или iPad.

Когато разговаряте с приятел чрез SMS-и, може бързо да изпратите местоположението си с карта. За целта натиснете бутона Details и изберете Send my current location. Ако изберете Share My Location, тогава приложението винаги ще посочва къде се намирате.

Ако ви е омръзнало да получавате уведомления за съобщения от даден човек, може да ги изключите. Това става отново от менюто Details в съответния разговор, където трябва да изберете функцията Do Not Disturb.

Може да препращате съобщения от един човек на друг. Натиснете два пъти върху съобщението, което искате да препратите, изберете More от появилото се меню.

Подобно на Google Now, може да активирате гласовия асистент Siri само с гласова команда (Hey Siri). Изберете Settings > General > Siri и активирайте Allow Hey Siri.

Функциите за достъпност позволяват управление на телефона чрез движение на главата. Изберете Settings > General > Accessibility и в полето Interaction активирайте Switch control. Така вградената камера на предния панел ще следи движението на главата и ще активира предварително избрани от потребителя функции при извършване на определено движение.

iPhone пази списък с всички места, които сте посещавали. Може да ги видите на карта, като изберете функцията Settings > Privacy > Location Services > System Services > Frequent Locations > History.

Притежателите на iPhone 6 Plus могат да "съберат" всички икони в долната част на екрана чрез двойно натискане на хардуерния бутон. Така работата с една ръка е по-удобна.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Динамичното развитие на проблемите ще ви постави в непривична ситуация. Мислете гъвкаво и не залитайте в крайности. С колегите не бива да споделяте всичките си вълнения. Ще предизвикате негативни обрати, от каквито нямате нужда сега. Обърнете внимание на семейството си. Там ще получите топлината, която ви липсва в живота.
12 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е благоприятен за бизнеса ви, не спирайте да работите, особено, ако договореностите ви са свързани със срокове и конкретни ангажименти. Споделяйте намеренията и чувствата си с човека до вас, това ще ви сближи повече и даде сили да се справите с всичко, без да усещате умората и напрежението.
12 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Хубав и запомнящ се ден за представителите на знака. Всичко се получава дори по добре, отколкото сте го искали. Има от какво да сте удовлетворени. Чувствате се уверени и щастливи с пътя, който сте избрали. Близките ви много ви помагат в това отношение. Окончателно отпадат неизвестните около предстоящо пътуване в чужбина.
12 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще бъдете еднакво активни в много посоки, защото сте в добра форма. Деловите представители на знака ще решават административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Отношението на другите към вас ще повиши собствената ви увереност и ще повярвате в творческите си и професионални възможности. Възползвайте се от момента.
12 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Без излишен шум, целенасочено и не без доза самочувствие ще следвате програмата си. Очакванията ви са реални, скоро ще се поздравите с постигнати резултати, подобряващи позициите ви и не на последно място доходите. Привлечени сте от славата и колкото и да съзнавате, че е преходна не спирате да я желаете.
12 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успешно ще решите проблем, възпрепятствал досегашните ви отношенията с интимния партньор или друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени в изискванията си. Всеки има нужда от лично пространство, не натрапвайте своето. Стресът от деня компенсирайте в тиха, романтична обстановка вечерта.
12 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Починете си и оставете настрана всички ангажименти, които могат да бъдат отложени. Притеснявате се излишно относно развитието на професионален въпрос, всичко ще приключи далеч по-лесно и по-скоро. Близък човек ви зарежда с настроение. Въодушевявате се от възможност, която откривате за двама ви.
12 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вслушайте се във вътрешния си глас и хоризонтите ще се отворят за вас. Прозорливостта ви ще се окаже полезна – нужна ви е повече свобода и финансова независимост. Здравословен проблем ще продължи да ви създава напрежение и е крайно време да отделите повече от времето си за себе си.
12 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможни са затруднения в общуването, но бързо ще влезнете в общия тон и ще подобрите отношението си към детайлите. С цената на повече усилия ще намерите правилното решение на проблем, който ви притеснява. Настроението и самочувствието ви ще се подобрят от новостите, които предстои да научите.
12 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от делата, които движите ще се развиват според очакванията и вложената в тях енергия. Успехите ви ще зависят най-вече от прецизиране на детайлите, в което по-добри от вас няма. Денят не е подходящ за започване на нови професионални задачи, за сметка на това ще бъдете вдъхновени за начало на нова интимна връзка.
12 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешният ден ви предлага разнообразни възможности. За онези от вас, за които денят е работен ще има предостатъчно възможности за изява. Не се колебаете да излагате твърдо мнението си и сте готови да понесете последствията от тази си смелост. Имате шанса да възстановите добрите си взаимоотношения с човек, на когото държите. Не го пропускайте.
12 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Усилията ви често остават неоценени, но не се чувствайте онеправдани, света ви възприема добре. Вярвайте, това, което очаквате ще дойде скоро. Бъдете търпеливи и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви заредят с позитивна енергия.
12 ное 2019
Последни новини