От х:

Днес в x:

19 °C

Десет малко познати функции на iPhone

Смартфонът на Apple е известен с това, че е много лесен за използване и липсата на огромен списък с функции, от които никой няма нужда. Телефонът има и някои практични възможности, които обаче остават непознати за повечето потребители.

Онлайн изданието BusinessInsider публикува списък с тях. Ето и някои от по-интересните.

Ако не използвате парола за отключване на телефона, може да отговаряте на съобщения директно от заключения екран. Просто трябва да плъзнете пръст от горната част на екрана надолу, за да отворите списъка с уведомления и да натиснете бутона за отговор. По същия начин може да отговаряте на SMS-и и докато използвате някое приложение, без да се налага да излизате от него.

Вграденото приложение Messages пък позволява на потребителите лесно да видят всички снимки, които са им изпращани от един човек. За целта трябва да отворят приложението и да изберат съответния разговор, след това да натиснат бутона Details.

Може да изпращате кратки аудио и видео съобщения, които да се самоунищожават след определено време. Това става от Settings > Messages, като в края на списъка с настройки са съответните опции. Съобщенията трябва да се изпращат до други притежатели на iPhone или iPad.

Когато разговаряте с приятел чрез SMS-и, може бързо да изпратите местоположението си с карта. За целта натиснете бутона Details и изберете Send my current location. Ако изберете Share My Location, тогава приложението винаги ще посочва къде се намирате.

Ако ви е омръзнало да получавате уведомления за съобщения от даден човек, може да ги изключите. Това става отново от менюто Details в съответния разговор, където трябва да изберете функцията Do Not Disturb.

Може да препращате съобщения от един човек на друг. Натиснете два пъти върху съобщението, което искате да препратите, изберете More от появилото се меню.

Подобно на Google Now, може да активирате гласовия асистент Siri само с гласова команда (Hey Siri). Изберете Settings > General > Siri и активирайте Allow Hey Siri.

Функциите за достъпност позволяват управление на телефона чрез движение на главата. Изберете Settings > General > Accessibility и в полето Interaction активирайте Switch control. Така вградената камера на предния панел ще следи движението на главата и ще активира предварително избрани от потребителя функции при извършване на определено движение.

iPhone пази списък с всички места, които сте посещавали. Може да ги видите на карта, като изберете функцията Settings > Privacy > Location Services > System Services > Frequent Locations > History.

Притежателите на iPhone 6 Plus могат да "съберат" всички икони в долната част на екрана чрез двойно натискане на хардуерния бутон. Така работата с една ръка е по-удобна.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
08 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
08 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
08 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
08 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
08 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
08 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
08 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
08 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
08 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
08 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
08 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
08 юли 2020
Последни новини