От х:

Днес в x:

Мъже на токчета километър за 8-ми март

Инициативата „Извърви километър на нейните обувки“ и тази година събра множество мъже на бул. „Витоша“ в столицата. Представителите на силния пол не се разколебаха от лошото време и снега по плочките и обуха токчета. По този начин те застанаха срещу насилието над жени.

Мъжете носеха плакати „Никаква търпимост към насилието над жени“, „Приеми „Не“ за отговор“ и „За насилието няма извинение“, десетки мъже обуха токчета и тръгнаха на поход срещу насилието над жени, предаде репортер на БГНЕС.

Въпреки студеното време и натрупалия сняг в столицата, за трета поредна година инициативата „Извърви километър на нейните обувки“ събра редица представители на силния пол на бул. „Витоша“. С тях и високите токчета те извървяха един километър.

Мъжете признаха, че не е лесно да ходиш с токчета по хлъзгава улица, особено, ако си ги обул с дебели чорапи. Имаше някои, които паднаха още в началото, но продължиха в името на каузата.

„Тук съм, защото празнуваме 8-ми март по фалшив начин, а наистина трябва да обърнем внимание на жените, пострадали от насилие“, сподели пред БГНЕС 28-годишният Марко Марков. И изтъкна, че посегателството над жена не е никак мъжа постъпка и медиите трябва да говорят повече за такива случаи.

„За втора поредна година обувам токчета и подкрепям кампанията, защото статистиката сочи, че 1/3 от жените в целия Европейски съюз са претърпели някакво насилие през съзнателния си живот“, каза пресаташето на представителството на ЕК в България Теодор Стойчев.

Източник: standartnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини