От х:

Днес в x:

Взрив на газова бутилка уби един и прати петима в болница

Мъж загина, а други петима са с множество изгаряния след взрив на газова бутилка в шуменското село Върбак, съобщиха от Областната дирекция на МВР.Хората са били на гости на мъж от селото. Газовата бутилка се взривила в пристройка до къщата, където са били гостите. След това се разразил пожар в пристройката. Вчера в 16,18 часа в оперативния център на РД „Пожарна безопасност и защите на населението” – Шумен е получен сигнал, че в частен имот в село Върбак е възникнал взрив. С различни изгаряния са 33-годишен мъж от село Хитрино, 46-годишен мъж от град Варна, 38-годишен мъж от село Хитрино, 51-годишен мъж от град Варна и 52-годишен мъж от село Коньовец, които са транспортирани в МБАЛ Шумен. В пристройката е намерен починал 39-годишен мъж от село Хитрино. Унищожени са пристройката и домашно имущество. За гасенето на пожара са използвани 8 тона вода.Извършен е оглед от разследващ полицай, експерт-криминалист и съдебен лекар. Предстои да бъде извършен повторен оглед.Причините за възникване на инцидента се изясняват, като най-вероятно по първоначални данни е възникнал след експлозия на газ от бутилка.

Две жени пострадаха при взрив на газова бутилка в русенското село Бъзън. Инцидентът станал тази сутрин около 9.00 ч. 55-годишната Милка Симеонова е откарана в русенската болница с изгаряния втора степен.
Взривът е избухнал в дома на 74-годишната Монка Симеонова. Жената живее сама, след като съпругът й е починал. На гости й е била дъщеря й Милка, която живее в Димитровград. Майката е приготвяла макарони за закуска, когато газта в малката бутилка свършила. Тя решила да я смени с по-голямата, но при подмяната вентилът гръмнал и тръгнали пламъци.Монка Симеонова разказа, че веднага с дъщеря си хвърлили мокра черга върху бутилката и я поливали с вода. В опита си да потушат пламъците двете жени били обгорени. Майката е опърлена и дрехите й са залепнали от топлината, докато дъщерята е получила изгаряния по краката и таза.
На мястото на инцидента са били изпратени две пожарни и екип на „Спешна помощ”. Огънят е бил загасен, а бутилката обезопасена. Дъщерята е откарана в болницата, но без опасност за живота й. За щастие ударната вълна при взрива е била насочена не към жените, а към прозорците, които са потрошени. 

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини