От х:

Днес в x:

Българин пое ръководството на гиганта Xerox за Източна Европа

Изпълнителният директор на Xerox България Юлиан Григоров е повишен в длъжността генерален мениджър на Xerox Central Eastern Europe Distributor Group, съобщиха от компанията.

Досега, заедно с позицията си на ръководител на офиса на технологичната компания у нас, той беше и оперативен директор за региона. Това назначение идва след няколко успешни международни позиции в структурите на Xerox през последните 12 години. През 2003-та започва кариерата си като мениджър сервизни партньори за Централна и Източна Европа. В следващите три години, до 2006-та, е сервизен мениджър на Xerox Евразия - пазар от 22 държави от бившия съветски блок и Балканите.

Макар и влизането на България в ЕС през 2007-ма да е емблематично, Юлиан Григоров „прави стъпка" на изток и е назначен за регионален директор на Xerox за Централна Азия, каквато е и последната му позиция, преди да се върне у нас.

Xerox Central Eastern Europe Distributor Group, включва 13 страни - България, Сърбия, Македония, Косово, Албания, Черна гора, Босна и Херцеговина, Словения, Хърватска, Литва, Латвия, Естония и Молдова.

Юлиан Григоров е завършил инженерна специалност - ядрена физика и второ образование - индустриален мениджмънт. Има специализации в Русия, Австрия, Великобритания и САЩ.

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини