От х:

Днес в x:

Дъщерята на Ердоган става депутат

Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (ПСР) активно се готви за предстоящите през месец юни т.г. парламентарни избори. Набелязват се кандидатите за депутати, изготвят се листите, които трябва да бъдат готови до 10 февруари т.г.
Източници от ПСР твърдят, че малката дъщеря на турския президент Реджеп Тайип Ердоган - Сюмейе Ердоган, ще бъде предложена в листите за депутат от ПСР и по всяка вероятност ще стане депутат.
В същото време обаче се твърди, че решението за Сюмейе ще бъде взето от семейния съвет на президента, а засега още не е огласено.
Преди време отговорен представител на ПСР бе заявил, че Сюмейе Ердоган ще бъде издигната за председател на партията.
Сюмейе е най-малката от четирите деца на Ердоган. Родена е през 1985 г., учи в САЩ социология и политически науки. От 2010 г. насам често придружава баща си при официални визити в чужбина.
ПСР възнамерява на тези избори да издигне много повече забулени жени кандидати за депутати в сравнение с предишни избори. От женската квота на управляващата партия, която е 60 представителки, половината се предвижда да бъдат забулени.
Твърди се, че ръководството на ПСР ще включи в листите на избираеми места около 15 личности от администрацията на Ердоган.

Източник: http://www.monitor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини