От х:

Днес в x:

Само депутат от БСП подкрепи Русия в ПАСЕ

Единствено депутатът от БСП Валери Жаблянов от българската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа се е обявил срещу отнемането правата на руските депутати да гласуват до април.

Това стана на вчерашното заседание в Страсбург, където в подкрепа на Русия масово се обявиха делегациите на Азърбайджан, Армения, Кипър и Сърбия.

Поправката за отнемане гласа на Русия в най-старата европейска организация бе подкрепена от 148 депутати, а 64 бяха против. Руските медии съобщават, че във вечерните часове преди да се стигне до гласуване от сградата на най-голямата организация за правата на човека в Европа са си тръгнали част от привържениците на Русия.

След вота руската делегация демонстративно напусна ПАСЕ и заяви, че няма да се върне до края на 2015г. в нито една от институциите на Съвета на Европа, а след това може и да напусне организацията.
Поводът е решението, с което се осъждат действията на Русия в Украйна и похищението на украинската пилотка, депутат и представител на страната в ПАСЕ Надежда Савченко.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини