От х:

Днес в x:

Димитровградски ученици изслушаха лекция, отричаща славяните и Бог Тангра

Ученици от 4 до 12 клас присъстваха днес на лекция в зала "Гросето", представяща по нов начин пет известни твърдения от учебниците по история

Ученици от 4 до 12 клас присъстваха днес на лекция в зала "Гросето", представяща по нов начин пет известни твърдения от учебниците по история.

По темата "Петте големи лъжи за България и българите" говори д-р Пламен Пасков, част от група интелектуалци, които твърдят, че славянството и славяните не са съществували, Хан Аспарух не е създател на България, а Бог Тангра не съществува. Българите никога не са били монголоидно тюркско племе, заяви още Пасков. Той представи тезите си, подкрепен от факти и доводи и с помощта на мултимедия.

"Няма революция в изнесените пет твърдения, всичко това одавна е известно на всеки грамотен историк, интернет и дигитализацията направиха достъпно всичко и то може да бъде проверено", каза лекторът.

Според Пасков, изложената информация наистина може да обърка децата, които днес учат историята от друга гледна точка. "Възрастните са объркани, за децата какво да кажем, неизбежно е", заяви Пасков. Той смята, че в учебниците по история умишлено не са представени истинските факти и този проблем не се отнася само за България, но и за цивилизованите страни по света.

Инициатори на дискусията бяха ОП "Детски и младежки център" и клуб "Знакът на българина". Неговият ръководител Ванина Костова разказа, че една от целите на клуба е да представя на децата нови и интересни твърдения, свързани с нашата история. От Детски и младежки център формулираха органирането на срещата като друга гледна точка по поднесените до момента уроци в учебниците.

Децата, дошли на дискусията коментираха, че са научили нова информация, но се чувстват и по-объркани след двучасовото изложение на д-р Пасков. Най-увлекателна им се е сторила лекцията за Бог Тангра.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Българите никога не са били монголоидно тюркско племе, заяви още Пасков.Той представи тезите си, подкрепен от факти и доводи и с помощта на мултимедия
Твърденията Пасков представи чрез мултимедия

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    Bo
    Boyan Georgiev
    14 -9
    22:13, 22 яну 2015
    Въобще не знам как ръководителката на ОП "Детски и младежки център" е позволила, на този да пълни умовете на децата с подобни безумия.
  • 2
    По
    потърпевша
    9 -6
    22:27, 22 яну 2015
    Д-р Пасков защо не си гледа пациентите,а е тръгнал да бистри исторически факти....А може би понеже е некадърен в тази област и е тръгнал да си търси друго поприще...Преди години не можа да познае ,че кучето ми е болно от гана,имаше кожна форма на тази болест и тръгна да го лекува в съвсем друга посока,което се оказа фатално в случая.
  • 3
    :)
    :)
    13 -4
    23:18, 22 яну 2015
    Доста възрастни изглеждат тези "Ученици от 4 до 12 клас":)
  • 4
    Уч
    учител
    8 -1
    08:41, 23 яну 2015





    Възрастните да ходят да слушат, какво правят там учениците ...на това се акцентира




  • 5
    Аз
    аз един от народа
    12 -6
    08:52, 23 яну 2015
    Събудете се, в европейските общности постоянно се водят диспути и разисквания на различни теми. Това е начина говорене,разискване,дискутиране, убеждаване, спор, диалог, какъв ви е проблема. Децата от етнографския клуб се интересуват и любопитстват.Спестете си 'тесногръдите плюнки".
  • 6
    86
    865730
    5 -5
    09:13, 23 яну 2015
    Само неинформирани в тоя Димитровград са останали и се оптиват да манипулират съзнанието на подрастващото поколение,без основателни и смислени доказателства.
    Нека говорим с доказателства,а не с клишета от книги на съмнителни автори.
  • 7
    Аз
    Азът
    7 -12
    09:29, 23 яну 2015
    Добре беше да чуете за какво става въпрос, да игно... Виж коментара
  • 8
    Пр
    Присъствал
    13 -6
    09:42, 23 яну 2015





    Заглавието на статията НЕ Е подвеждащо! "Азът" да не подвежда хората.
    Имаше ли лекция - имаше, в нея отрича ли се такава общоност като славяните - отрича се, отрича ли се съществуването на бог Тангра- отрича се! Кое е подвеждащо????? Това са факти, а не изразяване на лично мнение!





  • 9
    Пу
    путин
    10 -4
    09:58, 23 яну 2015
    В търсенето на истината се минава през три стадия:
    а)"това не може да бъде,това е пълен абсурд" !;
    б)яростни спорове ;
    в)всички приемат новите твърдения и те се смятат за меродавни.
    Браво на хора като Пламен,На всяка цена трябва да се разбият митовете в нашата история и то особено за младото поколение.Дерзайте българи.Сега има интернет и нищо няма скрито покрито.Който иска да се информира да сърфира и истината сама ще излезе пред погледа му!Трябва час по-скоро да се пренапишат учебниците по история и да се каже ясно че българи е равно на траки и че траките са автохтонното население на нашите земи!Не сме никакви пришълци, а законни владетели на земите на дедите си!Този извод изобщо не се харесва на гърци руси и др.п.но това е ИСТИНАТА!
  • 10
    55
    55
    16 -3
    11:18, 23 яну 2015
    Единственото жалко на проявата е , че учителките бяха там , а учениците им ги нямаше , Тоест учениците не са били информирани и мотивирани да присъстват на интересната лекция .
  • 11
    Вс
    Всевиждащият
    7 -3
    15:58, 23 яну 2015
    Учениците не са длъжни да бъдат навсякъде, писнало им е от лекции и мисля,че редица хипотези трябва внимателно да бъдат поднасяни,за да не се получат утре гафове на различните матури!А споменатата ръководителка, която е много далече от историята, да не бърза да кани, когото тя реши.
    • Не
      незрящия
      8 -3
      16:46, 23 яну 2015
      Глупости ! Споменатата ръководителка трябва да бъде поздравена за инициативата си . А Вие господин Всевиждащ сте на нивото на килийните училища и Вибния буквар !
  • 12
    Не
    незрящия
    1 -1
    16:47, 23 яну 2015
    Съжалявам -Рибния буквар .
  • 13
    Вс
    Всевиждащият
    2 -4
    22:39, 23 яну 2015
    И за двете запетаи трябва да съжалявате, Незрящ, които сте пропуснали, ама това се учи още в малките класове, а не на разни измислени истории...
Последни новини