От х:

Днес в x:

Windows 10 ще е безплатна за компютрите с Windows 7 и 8.1

Windows 10 OS е софтуер, който не само ще има ключово значение за присъствието на Microsoft в технологичната индустрия, но и едно от най-важните събития в историята на компанията. Новата платформа слива в едно десктоп и мобилната версия на платформата и ги обединява с един и същи интерфейс, магазин за приложения и автоматично синхронизиране на данните между всичките ни джаджи с услугата OneDrive. 

Само преди броени минути Microsoft най-накрая представи официално Windows 10 OS и демонстрира възможностите ѝ пред всички посетители на голямото събитие на компанията. В него участваха серия всички ключови служители на софтуерния гигант, които оглавят най-важните ѝ подразделения, а именно Windows, Xbox, а също Smartphone и Tablets. 

Интересното е,  че от компанията потвърдиха, че ъпдейта към Windows 10 ще бъде безплатен за всички потребители, които използват Windows 7 и Windows 8.1 OS през първата една година. Ето и кратък преглед върху най-интересните характеристики на платформата: 

1. Гласовата услуга Cortana  

Eдна от най-интересните характеристики, които всички очакваха е интеграцията на персоналния асистент на Microsoft в Windows 10, което вече е факт. Потребителите ще могат да се възползват от нейните възможности и да навигират своите устройства директно с гласови команди във всяко едно приложение и подменю, което използват.

 

Cortana използва усъвършенстван алгоритъм, с който може да изпълнява сложни команди, пише имейли, стартира файлове в джаджите ни и много др. Достъпът до нея ще се осигурява от специален бутон в долната част на началния екран, който ще замести класическата Start функция. Персоналният асистент ще свиква с навиците ни, за да ни бъде още по-прецизен и полезен за всички потребители, които имат модели с Windows 10. 

2. Новият браузър Spartan

Заглавието е разработено с идеята изцяло да замени Internet Explorer и е браузъра по подразбиране в Windows 10. Spartan предлага много по-интерактивен интерфейс, който включва поддръжка за стилуси и серия от функции, с които да се възползвате максимално от сензорните дисплеи на смартфоните и таблетите си. 

Браузърът включва и интересна функция, която „замразява“ мултимедийното съдържание на уеб сайтовете като така ни позволява да браузваме в тях като използваме по-малко от мобилния си интернет.  Бързата скорост на работа и много възможности за персонализация са едни то най-интересните му предимства като той ще е достъпен и за мобилните устройства, които използват Windows 10. 

3. Aктуализираният интерфейс  

Компанията е променила изцяло кода на новата си платформа, за да може нейната визия да изглежда идентично и достатъчно практично и интуитивно на всичките ни устройства. Именно това е и една от причините Microsoft да изберат името Windows 10, като пропуснат цифрата 9 в нейното заглавие. Всички ключови приложения, както и тези на други компании ще бъдат оптимизирани за него и ще ни предложат разнообразни възможности за персонализиране, редактиране и синхронизиране на всичките ни файлове, независимо какви джаджи използваме.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини