От х:

Днес в x:

Нов инцидент със стрелба и заложници в източната част на Париж

Въоръжени и опасни. Френските медии публикуваха снимка на стрелеца Амди Кулибали и неговата приятелка, предоставени от полицията.
Френската полиция даде публичност на данните на жената на име Хайат Бумедиен (Hayat Boumeddiene). Двамата са въоръжени и опасни. Полицията приканва всеки, който ги разпознае да се обади. 

Полиция и жандармерия контролират градчето за залавянето на братята, заподозрени за атентата в редакцията на "Шарли ебдо"

16:25 Стрелецът, който държи заложници в хранителен супермаркет за кашер е Амди Кулибали. Спец полицаи преговарят с него. Той е поискал братята Куаши да бъдат пуснати. В момента те са под обсада близо до Дамартин ан Гол.

Въоръжен мъж взе заложници в магазин за кашер, съобщи France24 около обяд в петък. Mагазинът за хранителни стоки се намира в Порт дьо Венсен в източната част на Париж.

При този нов инцидент е имало изстрели.

Полицията смята, че заподозреният във вземане на заложници в Порт дьо Венсен в източната част на Париж е замесен във вчерашната стрелба в Монруж, при която загина жена - френски полицай.

Заложниците са жена и дете, според RTL, кореспондент на The Telgraph съобщава за 5 жени и деца, на които похитителят обяснил: "Вие знаете кой съм аз". Районът Венсен е известен като една от най-многобройните еврейски общности в Париж.

Тази сутрин френският вътрешен министър  Бернар Казаньов съобщи, че са били открити важни улики във връзка със стрелбата в Монруж. Убиецът на жената полицай е  идентифициран, но не е заловен. 

В момента спецчасти обграждат магазина за еврейска храна, където се предполага, че именно той държи заложници.

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини