От х:

Днес в x:

Педро Алмодовар се завръща с нова провокативна женска драма

Награденият с две награди “Оскар” сценарист-режисьор Педро Алмодовар се подготвя за снимките на нов пълнометражен игрален филм, който по думите му ще бъде завръщане към “киното за жените”. Все още не се знае кои актриси ще изиграят главните роли, но за сметка на това самия Алмодовар оповести в интервю за Financial Times, че камерите на провокативната продукция ще се завъртят през месец април, тази година.

Официалното заглавие на предстоящата лента е “Silencio” (“Мълчание”) и според режисьора зрителите могат да очакват “вълнуваща и тежка драма със страхотни женски персонажи”.

Алмодовар: “За мен това е завръщане към киното за жените. Историята ме вълнува много. Заглавието е “Silencio” (“Мълчание”), тъй като това е основният фактор, който допринася за проблемите на главната героиня. Сценарият е вече напълно завършен и ще започнем снимките през април.”

Има вероятност дългогодишната муза на Алмодовар, Пенелопе Крус, да се присъдени към екипа на продукцията, но за момента няма официално потвърждение на тази информация.

Самият режисьор изтъкна, че за разлика от предишните му филми ролите в “Silencio” не са написани специално за актьорите с които той е свикнал да работи.

За 65-годишния Педро Алмодовар предстоящия филм е четвърти пълнометражен проект, който се фокусира основно върху женски персонажи (останалите три заглавия са “Всичко за майка ми”, “Жени на ръба на нервна криза” и “Завръщане”).

“Silencio” е изцяло испанска продукция, а бюджета за снимки няма да надвишава сумата от 10 милиона долара. Освен сценарист и режисьор Педро Алмодовар е също така и продуцент, в партньорство с със своя брат Агустин Алмодовар (“Кожата, в която живея”).

Ако всичко протече по план “Silencio” ще се завърти по кината през 2016-та година.

Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини