От х:

Днес в x:

Какво се зарича Марк Зукърбърг за 2015 год.?

Марк говори Мандарин. Тук там се писа колко ли всъщност го говори. Може би реакцията на аудиторията дава отговор. Видеото - по-долу. Сн.: www.fastcompany.com

Давате ли си дума какво ще свършите непременно до края на идващата година? Марк Зукърбърг го прави редовно за Нова година и можем да се поучим от него. Защото той не само си поставя забележителни предизвикателства, но и се справя с тях по възхитителен начин. Между другото, 30 годишният милиардер прави това публично - и заричането и изпълнението.

Главният изпълнителен директор на Facebook още не е казал какво предизвикателство си е избрал за следващата година. Но ще има такова. Той има обичая да поема амбициозно лично предизвикателство в началото на всяка година.

Съдейки по предишни години от неговите заричания винаги следват забележителни резултати. Пред очите на всички, да не забравяме.

През 2009 г. Зукърбърг замени типичните си качулки и тениски и обеща да носи вратовръзка всеки ден на работа.

На следващата година, той се зарече да научи китайски мандарин. Език, който не само е важен в света на бизнеса, но и на който говорят много от членовете на семейството на съпругата на Зукърбърг.

Видя се и финалът на това предизвикателство. През октомври на тази година изпълнителният директор очарова публиката в Университета Цинхуа в Пекин с участието си в 30-минутна сесия с въпроси и отговори на Мандарин.

Предизвикателството на Зукърбърг през 2011 г. беше да стане вегетарианец и да яде месо, само ако лично е заклал животното.

"Причината за това е, че се чувствам щастлив, че имам такъв чудесен живот", написа Зукърбърг в своя Facebook страница. "Харесва ми да ям месо и досега го ядях почти всеки ден. За да практикувам благодарност, искам да бъда по-свързан с храната, която ям и животните, които дават живота си, за да мога да ги ям."

За 2012 г. целта на Зукърбърг бе да се върне към писането на код - нещо, в което той не е имал шанс да участва много откак се разрасна бизнесът с Facebook.

На следващата година, Зукърбърг си постави задача да се запознава с някой извън Facebook всеки ден. В интервю той каза, че това се оказало по-лесно, отколкото очаквал. 

Тази година, на титанът на социалните мрежи бе зает да практикува благодарност чрез написването една благодарствена бележка на ден. Той каза, че това е било изненадващо трудно предизвикателство.

"Има хора, които виждат красотата на нещата", каза той пред публика. "След това има хора, които виждат нещата и искат да ги направят по-добре, и съм склонен да бъда от последните".

Видеото показва как Зукърбърг се е справил с китайския.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини