От х:

Днес в x:

Възпоменателен митинг на 26 декември в Могиляне

Поднасят цветя на паметника на Тюркян чешма
На 26 декември, петък, от 10.30 часа на Тюркян чешма в Могиляне ще се проведе традиционния възпоменателен митинг в памет на жертвите на т.нар. възродителен процес. Слово за трагичните събития, станали в района преди тридесет години, при насилствената смяна на имената на местното население ще изнесе кметът на община Кирково инж. Сали Рамадан. В митинга ще участва председателят на Националния съвет на Движението за права и свободи Лютви Местан.
Очаква се сред гостите да бъдат депутати, политици, дипломати, кметове, председатели на общински съвети, както и представители на неправителствени и изселниченски организации, близки и роднини на жертвите на т.нар. възродителен процес.
Митингът ще завърши с поднасяне на венци на чешмата паметник, издигната в памет на 17-месечната Тюркян от Каялоба, Айше Хасан от Каялоба и Муса Якуб от Китна.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    На
    наблюдател от бсп
    8 -1
    10:40, 24 дек 2014
    Каква наглост.какъв митинг и кой го организира и участва. Които изпълняваха възродителния процес -агентите на ДС от турците начело с висшето ръководство които са 90 % като Сава ,Павел ...да п родължа ли.а сега са първите които го отричат.докога бе прости хора от този етнос ще им прощавате.манипулираат ви от време оно.
  • 2
    За
    зарин4о
    8 0
    15:24, 24 дек 2014
    невежеството е болест.няма отърване.жалко за този етнос.слепци
Последни новини