От х:

Днес в x:

Прегръдките помагат и срещу настинка

Има един начин да избегнете разболяването тази зима, който няма нищо общо с противогрипната ваксина.
Според ново изследване на университета "Карнеги Мелън" прегръдките мога да помогнат в предотвратяването на болести, особено за хора, които са стресирани, съобщава Mic.com.
Повече подкрепа от обкръжението и чести прегръдки намаляват риска от инфекции, както и силата на симптомите им, показват резултатите от изследването.
Учените са анкетирали 404 здрави възрастни за това колко често получават прегръдки и колко често им се налага да влизат в междуличностни конфликти.
След като са отговорили на въпросите, участниците в изследването са били изложени на вируса на настинка и поставени под карантина за наблюдение на симптомите им.
Резултатите са показали връзка между възприятието за подкрепа от обкръжението, остротата на симптомите и риска от заболяване. Освен това учените са открили, че прегръдките са причина за една трета от защитния ефект на подкрепата на обкръжението.
Причината за магическата сила на прегръдките
Прегръдките обикновено представляват външен израз на по-дълбока връзка между хората. Учените са открили, че хората, които получават повече подкрепа от близките си, страдат от по-малко стрес и проявяват по-малко симптоми на тревожност и депресия.
Хората, на които се налага да се справят с повече междуличностни конфликти в ежедневието си, имат повече трудности да се борят с болестите, тъй като стресът влияе зле на имунната система.

Източник: http://www.vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини